Tanggungjawab Asas Pelatih Asas yang lain

Terlepas dari tanggungjawab seorang jurulatih asas ketika pertama kali memasuki bidang besbol, terdapat banyak tanggungjawab asas yang lain juga.

Berikut adalah senarai beberapa tugas pelatih asas:

o Seorang pelatih asas mega888 harus membantu pelari fokus dengan betul pada tugas mereka. Pelari harus dibuat untuk menumpukan perhatian pada tugas menjalankan pangkalan ketika dia tiba di pangkalan. Dengan kata lain, perhatiannya harus dialihkan dari at-bat sebelumnya atau berlari.

o Untuk membantu pelari berkonsentrasi, adalah tugas asas pelatih untuk membawa poin-poin yang berkaitan ke barisan depan minda pelari. Perincian mengenai babak, skor, jumlah keseluruhan, siapa lagi yang berada di pangkalan, dan lain-lain, harus disemak semula di wajahnya untuk mengawasinya.

o Mengingatkannya tentang kemungkinan tindak balas pelari pada permainan seterusnya juga merupakan tanggungjawab pelatih asas. Sebagai contoh, pelatih asas harus mengingatkan pelari untuk melakukan satu atau lebih perkara berikut:

o “Kemajuan bola tanah”

o “Dapatkan petunjuk sekunder yang baik”

o “Ambil pelatih asas ke-3 pada pukulan dasar”

o “Pembekuan dalam pemacu baris”

o “Pastikan pantat anda memukul tanah sebelum anda berlari”

o “Berhati-hati dengan bola yang dilalui”

o “Periksa kedudukan pemain luar”

o “Sepantas jalan”

o Jurulatih asas mesti menolong pelari maju di sekitar pangkalan dan akhirnya menjaringkan gol semasa bola sedang dimainkan.

o Juga, pelatih pangkalan memastikan pelari pangkalan berjaga-jaga tentang perkara yang tidak dijangka, seperti kesilapan dan penurunan.

o Terakhir, pelatih pangkalan juga diharapkan dapat menyelesaikan masalah komunikasi dengan para pemain, menjelaskan logik keputusan latihan yang dibuat semasa mereka berada di pangkalan, dan memuji para pemain atas kejayaan mereka.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.